Stress en burnout therapie bij Psycholoog Gooi

Burnout is het eindstadium van een proces en geen ziekte, het ontstaat bij gezonde mensen die meestal goed gefunctioneerd hebben. – Arbo Advies

Stop je te verzetten

Als je een burn out hebt, ben je eigenlijk te laat. Je bent jezelf voorbijgelopen. Hebt duidelijke signalen van je lichaam genegeerd onder het mom van dat je er maar tegen moet kunnen. Het hoort ook wel een beetje bij onze cultuur van doorzetten, niet miemelen en als het een keertje tegen zit, dan zet je gewoon nóg een tandje bij.

De signalen waar je je aan hebt aangepast zijn legio, maar je kunt denken aan oververmoeidheid, moeilijk dingen kunnen onthouden, slapeloosheid en vaak verdrietig zijn. Je slikte een keertje, keek jezelf eens even recht aan in de spiegel en hup, gaan maar weer. En dan ineens lijkt het wel of je lichaam de stekker er uit heeft getrokken. Je kán gewoon niet meer. De vermoeidheid neemt het helemaal over en je hebt eigenlijk geen idee meer hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen.

Weg is de levenslust

Met een burnout raak je in korte tijd heel veel kwijt. Je bent een vreemde voor jezelf, je zondert je af van je omgeving, je vertrouwt niet meer op jezelf en je eigen kunnen. Je bent alleen. En de mensen die je willen helpen, de mensen dichtbij, je kunt ze maar moeilijk verdragen.

Burnout is goed te behandelen

Je bent niet alleen met je klachten. Velen gingen je voor en het heeft in de behandelpraktijk veel aandacht gekregen. Inmiddels kunnen we een burnout heel goed behandelen.

Het belangrijkste doel van stress en burnout therapie is dat je leert hoe je jezelf moet ‘voeden’. Je hebt altijd het beste van jezelf gegeven. In deze therapie ga je leren hoe je dit kunt doen op jouw manier. Het onderliggende patroon van ‘altijd maar geven’ wordt helder: waar komt het vandaan en hoe kan je er anders mee omgaan?

We gaan een bij jou passend ritme vinden waarin je je energiehuishouding goed leert kennen en deze goed opbouwt. Je leert je lijf beter kennen en vertrouwen. Stap voor stap groeit je energie weer. Hiervoor heb je tijd en de juiste, bij jou passende aanpak nodig. Omdat ik de aanpak op jou afstem en werk met voor jou essentiële thema’s, gaat dit geleidelijk en voel je je niet opgejaagd.

Online therapie

Burnout kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Contact met psycholoog Het Gooi

Wil je aan de slag met je klacht(en)? Bel vrijblijvend voor een persoonlijk advies. Wij kunnen je alles vertellen over behandelingen die passen bij jou hulpvraag en wij zijn op de hoogte van eventuele vergoedingen via de zorgverzekering. Neem contact op of bel ons op: 035 – 203 1272