Laat je depressie behandelen door psycholoog Het Gooi

Depressief? Zeker weten?

Het is niet makkelijk om te weten of je depressief bent. Je klachten kunnen heel goed ook medische oorzaken hebben, of misschien speelt er wel een andere psychologische aandoening. Leg het voor aan een psycholoog.

Somberheidsklachten

Iedereen is wel eens een dagje down. Maar voor jou is het anders. Je bent eigenlijk doorlopend somber. En niet maar een dagje, maar al een behoorlijke tijd.

Je voelt je neerslachtig, leeg. Je geniet nergens meer van en wat je vroeger boeide doet je nu maar weinig. Je slaapt slecht en hebt weinig energie. Alles bij elkaar trek je je terug in jezelf. Contacten met mensen kosten je te veel energie, daarnaast heb je er geen zin in. Je bent veel te druk bezig met je eigen gedachten die je geen rust geven.

Kenmerken van een depressie

Bij een depressie is er altijd sprake van een langere periode van neerslachtigheid, leegheid en somberheid. Je bent niet meer geïnteresseerd in dingen waar je normaal gesproken plezier aan beleeft. Maar er kunnen ook andere symptomen zijn, zoals:

  • Je piekert veel,
  • Je bent prikkelbaar,
  • Je bent moe,
  • Je nergens meer toe kunnen zetten,
  • Je hebt moeite met concentreren,
  • Je bent vergeetachtig,
  • Je wordt dikker of juist dunner,
  • Je hebt (door)slaapproblemen,
  • Je hebt last van schuldgevoelens.

Een depressie kan werkelijk overal vandaan komen. Het hoeft echt niet slecht met je te gaan. Dan heb je het allemaal prima voor elkaar, en toch voel je je down. Maar het kan ook door een nare ervaring komen – een echtscheiding, het overlijden van een dierbare of het verlies van werk.

Contact met psycholoog Het Gooi

Wil je aan de slag met je klacht(en)? Bel vrijblijvend voor een persoonlijk advies. Wij kunnen je alles vertellen over behandelingen die passen bij jou hulpvraag en wij zijn op de hoogte van eventuele vergoedingen via de zorgverzekering. Neem contact op of bel ons op: 035 – 203 1272
Wat de oorzaak ook is; er over praten helpt. In de therapie halen we de oorzaak naar boven en kijken we samen hoe je hier op een andere meer vervullende manier mee om kunt gaan.

Ik kan je helpen

Somberheidsklachten zijn goed te behandelen. De behandeling bestaat vaak uit een combinatie van gesprekken (inzichtgevend) en opdrachten (gedragsverandering). Welke behandeling bij jou het beste werkt, hangt af van het soort depressie en je karakter.

Contact

Herken je jezelf of heb je vragen? Bel of mail mij voor een afspraak.